Om Brenderup Børnehus

– ​Fra Brenderup barn til verdensborger.

Vi er en lille hyggelig børnehave med ca 60 skønne børn i alderen 2,10-6 år og en lille vuggestue normeret til 8 børn.

Vi er et rigtig godt team bestående at unge, såvel som ældre medarbejdere, med en masse pædagogisk erfaring og stabilitet. I vores hus har vi ansat 1 leder, 1 souschef, 6 pædagoger, 1 pædagogisk assistent, 3 medhjælpere og en køkkenmedhjælper.

Vores børnehus er en ældre bygning med nyrenoverede lokaler, med rigtige fine muligheder inde som ude. Vi ligger midt i byen, med under 500 meter til den dejlige skov. Vores legeplads er stor og med massere af muligheder for at udfordre motorikken, vi har gynger, rutsjebane, klatrevæg, hængekøjer, cykler, mooncarts, bålplads mm. Man kan lege frit og åbent på legepladsen, men der er også plads til at ‘’gemme’’ sig og fordybe sig.

Vi er løbende i gang med en masse spændende ting på legepladsen, for at gøre den endnu bedre.

Vores vuggestue har deres eget dejlige lokale, hvor der er plads til at være den lille, og have mere ro og tryghed omkring sig. Vuggestuen har også deres egen legeplads i forlængelse med børnehavens. Her kan man finde, sandkasse, rutsjebane, skrænter, gynger, og et legehus.

Lågen på legepladsen ind til børnehaven kan åbnes, så det bliver en stor fælles legeplads, men også lukkes, så de mindste er trygge. Der er også et krybberum, hvor de små sover til middag i deres barnevogn eller krybbe.

Derudover har vi også en ny skovhytte, bygget i 2014 med plads til 30 børn. Den ligger i gåafstand fra børnehuset. Den ligger lige i skovkanten, så det er bare at åbne lågen fra legepladsen og træde direkte ind i skoven. Hvis vi går igennem skoven, kommer vi hen til Munkegården (bondegården) her har vi en aftale om at vi må komme besøg, så ofte vi har lyst. Her kan vi finde, heste, køer, grise. geder og kaniner. På legepladsen i skovhytten er der en stor bålhytte, en stor udendørs scene, højbede med forskellige bærbuske, så som jordbær men også kartofler mm.

Vi har gynger, og en ‘’båd’’ man kan sejle væk i som pirater, der er cykler og en kæmpe bakke, hvor man kan rulle, glide, kælke osv ned af. Vi har et bord med forskellige redskaber, som man kan bruge til at snitte, save, grave mm med. selvfølgelig under opsyn. Dette elsker børnene. Vi er pt i gang med at få det grønne flag (Grønne spirer) Grønne Spirer er Friluftsrådets grønne mærkningsordning for dagplejere, vuggestuer og børnehaver. Grønne Spirer fokuserer på udeliv, natur og miljø og en grøn og sund hverdagskultur i institutionerne.